• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Van der Plaetsen: "Goud is uitgesloten op EK"

  Van der Plaetsen werpt speer.

  "In het speerwerpen zou het vlot voorbij de 60 meter kunnen gaan."

  Thomas van der Plaetsen is een van de Belgische medaillekandidaten op De Europese Kampioenschappen in Berlijn. De uittredende kampioen tempert zelf wel de verwachtingen. "Tegen Kevin Mayer is geen kruid gewassen. Van een gouden medaille is voor mij eigenlijk geen sprake."

  "Als uittredend kampioen kan ik alleen maar zeggen dat ik voor podium ga"

  Thomas van der Plaetsen is de regerende Europese kampioen in de tienkamp, maar onze landgenoot gelooft eigenlijk zelf niet dat hij zijn titel zal kunnen verlengen. "Ik voel mezelf wel beter dan 2 jaar geleden in Amsteram. Ik zou heel graag mijn persoonlijk record verbeteren. Ik hoop op 8.400 of 8.500 punten."

   

  "Vooral in het speerwerpen is er nog verbetering mogelijk. Zonder veel aanloop haalde ik in Götzis nog 59,41 meter, maar dat moet vlot voorbij de 60 meter kunnen gaan."

   

  "Als uittredende kampioen kan ik niet anders dan zeggen dat ik voor een podiumplaats ga, maar van een gouden medaille zal er geen sprake zijn. Dat lijkt raar om te zeggen als titelverdediger, maar tegen Kevin Mayer is geen kruid gewassen. Zijn niveau is te hoog. Hij haalt bijna 9.000 punten, dat is voor mij en de andere concurrenten onmogelijk. Het zou mij zelfs niet verbazen als de Fransman in Berlijn het wereldrecord (9.045 punten) breekt."

  Naert: "Er zit een mooie prestatie in, maar een cijfer plak ik er niet op"

  Ook marathonloper Koen Naert verdedigt de Belgische kleuren in Berlijn. "Ik reis pas op 10 augustus naar daar, twee dagen voor de wedstrijd. Ik blijf graag zo lang mogelijk thuis in mijn vertrouwde omgeving. Zo kan ik mijn eigen ritme beter behouden. Maar laat ons hopen dat de laatsten de eersten zullen zijn."

   

  "Ik ben heel tevreden over mijn conditie en de staat van mijn lichaam. Ik heb pas een hoogtestage achter de rug. In maart verbeterde ik op het WK mijn persoonlijk record op de halve marathon. Dat biedt perspectieven. Alles zit heel goed, maar het blijft een kampioenschap. Het weer zal ook een rol spelen en het parcours is niet ideaal, met veel bochten."

   

  "Ik weet op welk niveau ik momenteel zit en ik heb voor mezelf wel een doel gesteld. Als alles goed gaat, zit er wel een mooie prestatie in. Een cijfer wil ik daar liever niet op plakken. Dat houd ik voor mezelf. Ik zal 42 kilometer lang de focus moeten bewaren want elk moment van twijfel in je hoofd kan fataal zijn."