• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas: "Ik heb nog geen contract. Mijn timing is dus goed"

  Geraint Thomas.

  Geraint Thomas blinkt in zijn gele trui.

  Voor Geraint Thomas stond er vandaag geen criterium op het menu, wel een rondje bij de Britse media. De 32-jarige Tour-winnaar gaf er aan dat zijn honger nog niet gestild is. "Ik wil meer, dat is duidelijk."

  Ruim 24 uur geleden mocht Geraint Thomas de gele trui in ontvangst nemen in Parijs. Thomas is einde contract bij Team Sky en kan dus met een stevig extraatje naar de onderhandelingstafel. "Ik heb nog geen nieuw contract getekend. Mijn timing is dus vrij goed", grapte de Welshman vandaag bij de BBC.

   

  Thomas strooide nog eens met complimentjes naar ploegmakker Chris Froome en vertelde ook hoe de houding van het Franse publiek de Sky-formatie alleen maar sterker heeft gemaakt.

   

  "We hebben een goeie band en hingen heel goed aan elkaar gedurende drie weken, zeker na de wanpraktijken die er soms waren. Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht."

   

  Thomas heeft nu één geel streepje achter zijn naam, maar is nog hongerig. "Ik heb genoten van mijn dagen in het geel en van mijn ritzeges. Ik wil nu meer, dat is duidelijk."

   

  Intussen mag Thomas zich voorbereiden op enkele stevige feestjes. Vanochtend kreeg hij al een telefoontje met felicitaties van ex-Arsenal-coach Arsène Wenger. "Dat was echt te gek", zegt Thomas, die een Arsenal-fan is.