• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelersvakbond wil 4 weken rust voor WK-gangers: "Dit is ongezond"

  Tadic bij Servië.

  Tadic speelde op het WK de 3 groepsmatchen met Servië.

  FIFPro, de internationale spelersvakbond, is niet tevreden dat enkele WK-gangers nu al door hun clubs ingezet worden tijdens de voorrondes van de Europa en Champions League. "De gezondheid van de spelers wordt op het spel gezet door een te druk schema."

  De Rode Duivels genieten nog van hun vakantie na het WK, maar heel wat spelers van landen die al vroeger in het toernooi sneuvelden, sloten wel al aan bij hun club. Sommigen moesten zelfs al aan de bak in de Europese voorrondes.

   

  Zo speelde bij Ajax Hakim Ziyech (Marokko), Nicolas Tagliafico (Argentinië), Lasse Schöne (Denemarken) en Dusan Tadic (Servië) mee tegen Sturm Graz. Ook bijvoorbeeld doelman Stojkovic (Servië) speelde al bij Partizan Belgrado. De FIFPro is bezorgd.

   

  "Spelers staan onder te veel druk. Ze moeten kiezen tussen de noden van hun clubs en hun eigen gezondheid. De FIFPro begrijpt het financiële belang van de Europa League of Champions League, maar nu wordt de gezondheid van spelers op het spel gezet door een veel te druk schema."

   

  De spelersvakbond vraagt nu om 4 weken verplichte rust. Een mening die Manchester United-trainer José Mourinho alleszins niet deelt. Hij riep WK-gangers nog maar pas op om hun vakantie in te korten.

  Bij Ajax kwamen er in de CL-voorronde al 4 WK-gangers in actie