• home
 • video
 • pas verschenen

  Verdict na Tour 2018: "Er is een nieuwe generatie op komst"

  Het werd de Tour van een nieuwe generatie renners.

  Het werd de Tour van een nieuwe generatie renners.

  Na de voorbije Ronde van Frankrijk kan men 1 duidelijke tendens vaststellen. Er zit een andere generatie renners aan te komen. "Geraint Thomas maakte een einde aan de heerschappij van Chris Froome en Greg Van Avermaet hield de Belgische eer hoog", voegt Christophe Vandegoor daar nog aan toe. 

  De nieuwe generatie

  Hét sleutelwoord na deze Ronde van Frankrijk is: generatiewissel. En dat ziet ook analist Frank Hoste. "Er is een nieuwe generatie op komst, niet alleen bij de klimmers, maar ook bij de klassementsrenners en sprinters."

   

  Als grote voorbeeld ziet Hoste Julian Alaphilippe. "Hij is echt een opkomend talent en lost de verwachtingen in. Hij heeft dit jaar al de Waalse Pijl gewonnen en hij wint nu dan de bolletjestrui."

   

  "Gaviria en Groenewegen winnen elk 2 etappes. Dat zijn renners die we de komende jaren nog veel gaan zien."

  Verdiende eindwinnaar

  Vandegoor vindt Thomas een verdiende winnaar. "Nu zat alles mee voor Geraint Thomas. Hij is al veel gevallen en kreeg daardoor bijna een bijnaam. Hij viel al in de Giro en 2x in de Tour. Nu kon hij eens rechtblijven."

   

  "Geraint Thomas heeft een einde gemaakt aan de heerschappij van zijn ploegmaat Froome. "

  Van Avermaet redt Belgische eer

  Het werd een Tour zonder Belgische ritoverwinning. Een paar keer zaten we er dichtbij, met Jasper Stuyven in de 14e etappe of Yves Lampaert op de Champs-Élysées.

   

  Toch reed een landgenoot zich in de kijker. Van Avermaet droeg de gele trui zelfs nog na de 1e bergetappe, waar iedereen had verwacht dat hij ze zou verliezen. "Greg Van Avermaet droeg 8 dagen de gele trui en hield daarmee de Belgische eer hoog", besluit Vandegoor.