• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode lantaarn Craddock zamelt 167.000 euro in voor verwoeste velodroom

  Lawson Craddock reed de Tour uit met een gebroken schouderblad.

  Lawson Craddock reed de Tour uit met een gebroken schouderblad.

  Lawson Craddock heeft zichzelf in de kijker gereden tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk. Hij viel in de eerste etappe en liep daarbij een gebroken schouderblad op. De Amerikaan dacht echter niet aan opgeven en gaf zichzelf een doel. Hij zamelde al bijna 167.000 euro in voor een verwoeste velodroom in Houston.

  Lawson Craddock kwam al in de 1e etappe ongelukkig ten val, wat hem op een gebroken schouderblad kwam te staan. Iedereen dacht dat de Tour van de Amerikaan voorbij was. Maar Craddock dacht daar duidelijk anders over. Hij kwam uiteindelijk over de finish in Parijs met 4 uur en 34 minuten achterstand op de Geraint Thomas.

   

  De Amerikaan had een extra motivatie om vol te houden. Hij zette een actie voor het goede doel op poten. Per uitgereden rit zou hij 85 euro aan het goede doel schenken. Craddock komt uit Houston, de stad die vorig jaar zwaar getroffen werd door de orkaan Harvey.

   

  Het ingezamelde geld zou gebruikt worden om de velodroom in Houston te herstellen, de plaats waar Craddock leerde fietsen. "Ik lag in mijn bed na de val en ik wilde het negatieve in iets positiefs omzetten." 

   

  Hij deelde zijn idee op Twitter en daagde zijn volgers uit om hetzelfde te doen. Zijn fans konden dan ook geld doneren voor het project. Er kwam een enorme respons op het initiatief, wat voorlopig dus al bijna 200.000 dollar opbracht.