• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar: "Ja, ik heb soms overdreven op het WK"

  Neymar als volleerd duiker tijdens het WK.

  De wijsheid komt met de jaren, wordt wel eens gezegd. Neymar Junior ziet sneller het licht. Zo bestempelt hij zijn theatrale gedrag op het WK 2018 al na enkele weken als "overdreven".

  België sloeg de Braziliaanse droom om wereldkampioen te worden in de kwartfinales brutaal aan diggelen. De match tegen Rode Duivels betekende voor Neymar en co een voortijdige en voor de Zuid-Amerikanen geheel onverwachte exit.

   

  Wat velen van Brazilië bijgebleven is, is niet alleen het immense verdriet, maar ook de attitude van vedette Neymar Jr. De aanvaller blonk op het veld uit in theatrale reacties na al dan niet zware overtredingen.

   

  "Sommigen zullen denken dat ik overdreven heb. En dat is soms ook zo. Maar niemand mag vergeten dat ik afzie op een voetbalveld", zegt Neymar.

   

  "Mijn voetbal charmeert en irriteert. Sommigen denken dat ik te veel val, maar de waarheid is dat ik niet gevallen ben. Ik ben alleen in stukjes uit elkaar gevallen. De uitschakeling tegen België deed meer pijn dan elke trap op mijn geopereerde enkel."

  Het spotje met Neymar:

  "Ik ben verwend noch onbeleefd"

  Neymar kreeg na het WK ook in eigen land de wind nog eens van voren, omdat hij niet beschikbaar was voor interviews waarin hij het debacle kwam toelichten.


  "Als ik niet met de pers gesproken heb, is dat niet omdat ik een verwend kind ben of onbeleefd ben. Het is omdat ik nooit geleerd heb om mensen teleur te stellen."


  "Ik heb er lang over gedaan om de kritiek op mij te aanvaarden. Ik heb in de spiegel gekeken om een nieuwe man te worden. Ik ben van mijn voetstuk gevallen, maar alleen wie valt, kan weer opstaan."

   

  "Jullie kunnen stenen naar mij blijven gooien, maar je kunt ze net zo goed op de grond laten liggen en me helpen opstaan. Wanneer ik opsta, zal heel Brazilië opstaan..."