• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin, die deze week terugkeert, blijft nummer 11 van de wereld

  Goffin blijft op zijn 11e stek.

  Goffin blijft op zijn 11e stek.

  Vandaag is een nieuwe ATP-ranglijst bekendgemaakt. David Goffin staat nog steeds op de 11e plaats. Voor de rest bleef de top 10 ongewijzigd, met Rafael Nadal op plaats 1.

  Goffin blijft zijn 11e plaats op de wereldranglijst behouden, na de teleurstellende prestaties op de grastoernooien.  Zowel op het toernooi van Wimbledon als in Queens strandde onze landgenoot al in de 1e ronde.

   

  Volgende week speelt Goffin, ter voorbereiding op de US Open, het toernooi in Washington. Nadien volgen Cincinatti en Winston-Salem. In Canada speelt hij tussendoor ook nog het toernooi van Toronto. 

   

  Op de ATP-ranking blijft de top 10 bij de mannen ongewijzigd. Rafael Nadal blijft nummer 1 van de wereld, gevolgd door Roger Federer en de Duitser Alexander Zverev. De Amerikaan John Isner blijft op plaats 9, ondanks zijn overwinning op het toernooi van Atlanta.

   

  Onze enige andere Belg in de top 200 van het mannentennis, Ruben Bemelmans,  schoof 1 plaats op en is nu 132e.