• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Red Panthers na WK: "Gezicht laten zien dat we wilden zien"

  Red Panthers.

  Tranen bij de Red Panthers.

  De Belgische hockeyvrouwen hebben zich op het WK niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales. Shoot-outs waren weer eens de boosdoener. "Al bij al mogen we terugkijken op een supergoed toernooi", reageert de bondscoach.

  "Beste shoot-outs ooit"

  Tegen Spanje beten de Red Panthers in het zand na shoot-outs, gekleurd door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. "Deze uitschakeling is erg zuur", reageert bondscoach Niels Thijssen bij Sporza.

   

  "We hebben geen geweldig verleden wat shoot-outs betreft, maar we hebben laten zien dat we er de afgelopen 10 maanden enorm mee bezig geweest zijn. Dit waren onze beste shoot-outs ooit, met geweldig werk van onze doelvrouw en goeie shots."

   

  "Er stond een team achter zoals er nooit een team heeft gestaan. Heel veel dingen gingen goed, maar er werden een aantal beslissingen genomen waar ik toch een vraagteken bij plaats."

   

  "Maar ook dat is sport, daar heb je niet altijd een invloed op. Waar we wel invloed op hadden, hebben we fantastisch gedaan. Ik wil deze uitschakeling ook niet bij de ref leggen. We moeten naar onszelf kijken."

  "Gezicht laten zien dat we wilden zien"

  Hoe evalueert de bondscoach dit WK? "De groep heeft het supergoed gedaan. Al bij al mogen we terugkijken op een supergoed toernooi, waarbij we het gezicht hebben laten zien dat we wilden zien."

   

  "Dit toernooi bevestigt dat we op de goeie weg zijn. Maar tegen Spanje weet je dat je een kans hebt om te verrassen en het doet pijn dat dat nu niet gelukt is."