Terugval Guillaume Martin "deels" verklaard: rib gebroken in Roubaix

  Guillaume Martin eindigt zijn tweede Tour op de 21ste plek.

  Guillaume Martin, de klassementshoop van Wanty-Groupe Gobert, tuimelde in de tijdrit nog uit de top 20 in het eindklassement. Maar de Fransman blijkt al sinds de kasseirit richting Roubaix met een gebroken rib rond te rijden. "Dat heeft zeker niet geholpen."

  Guillaume Martin was met top 15-ambities aan de start van de Tour gekomen, maar mocht die gisteren definitief opbergen. Met een 76ste plek in de tijdrit verspeelde hij zijn plekje in de top 20 aan Damiano Caruso.

   

  Een echografie bracht echter aan het licht dat Martin al sinds de 9e etappe met een gebroken rechterrib rondrijdt. "Ik ben niet op zoek naar excuses, maar dat heeft zeker niet geholpen", zegt hij.

   

  "Dit was zeker niet de enige reden voor mijn minder gevoel tijdens deze Tour. Ik begon waarschijnlijk te vermoeid. Ik heb mijn doel niet gehaald en kan dus in die zin  geen positieve balans opmaken."

   

  "Maar ik ga ook niet mopperen, ik heb mezelf laten zien in drie ontsnappingen. Dit jaar bracht me weer nieuwe ervaringen. Ik ben pas 25 jaar oud, dit is mijn tweede grote ronde."

  Tweet: