Servië kroont zich vierde keer op rij tot Europees kampioen waterpolo

  Servië gaat voor de vierde keer met Europees goud naar huis.

  Servië heeft zijn favorietenrol op het EK waterpolo nog maar eens kunnen waarmaken. De olympische kampioen haalde het na strafworpen van gastland Spanje, goed voor een vierde titel op rij.

  Voor eigen supporters lukt het altijd net iets beter. Dat had gastland Spanje mooi bewezen op het EK waterpolo door verrassend een finaleticket weg te graaien. Minder verrassend was de tegenstander: titelverdediger Servië.

   

  Spanje pakte meteen een kleine voorsprong in het eerste kwart en hield stand tot aan de rust: 4-3. Servië moest in het derde kwart alles uit de tank halen, maar verder dan 7-7 raakte de olympische kampioen niet. In de penalty shoot-out kon het Spanje uiteindelijk wel op afstand zetten: 5-3.

   

  Het is de vijfde Europese titel voor Serviër, de vierde op rij. Wereldkampioen Kroatië haalde het in de bronzen finale van Italië met 10-8.