• home
 • video
 • pas verschenen

  Prudhomme: "Gilbert was de moedigste renner in deze Tour"

  Gilbert kreeg nog een speciale vermelding van Tourdirecteur Christian Prudhomme.

  Christian Prudhomme heeft op de slotdag van de Tour nog met complimenten gestrooid naar Philippe Gilbert. De Tourdirecteur noemde Gilbert op de wedstrijdradio een voorbeeld voor het hele peloton. "Hij symboliseert de kracht en moed van iedere renner."

  "Als ik er toch één renner wil uitnemen die ik wil voordragen als de meest moedige, dan is het Philippe Gilbert", zegt Prudhomme. "Zijn val op de Portet d'Aspet en het feit dat hij dan nog eens met een gebroken knieschijf 50 à 60 kilometer heeft voortgereden symboliseert de kracht en moed van elke renner in dit peloton."

   

  Prudhomme nam de gelegenheid ook te baat om het prestige van de Tour nog eens in de verf te zetten. "In geen enkele andere wedstrijd zou een renner het in zijn gedachten halen om na zo'n smak in het ravijn nog door te rijden. Maar dit is de Tour, de grootste koers van het jaar en de wereld. Hier doen renners dat dus wel."

   

  Ook Frank Hoste, co-commentator van Christophe Vandegoor voor Radio 1, hoorde de mooie woorden op de wedstrijdradio. Hij kan zich helemaal vinden in de lofbetuiging voor Gilbert. "De diagnose van zijn knie zorgde ervoor dat hij moest stoppen, want ik denk dat hij anders gewoon was doorgereden. Zo is hij."

   

  "Ik hem hem ooit in de Amstel Gold Race zien vallen. Het peloton vloog meters in de lucht en hij lag helemaal onderaan te kreunen van de pijn. Later kwam hij terug in het peloton en won hij de wedstrijd nog."

  In geen enkele andere wedstrijd zou een renner het in zijn gedachten halen om na zo'n smak in het ravijn nog door te rijden. Maar dit is de Tour.

  Christian Prudhomme

  De val van Gilbert in de afdaling van de Portet d'Aspet