• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Heb iets gevoeld waar ik al jaren op zat te wachten"

  Verheyen met instructies langs de zijlijn.

  Verheyen won met Oostende van Moeskroen, maar het moest er wel voor knokken.

  KV Oostende heeft zijn openingsmatch van het nagelnieuwe seizoen gewonnen. Het zwoegde naar een 2-1 zege tegen Moeskroen. Het werd meteen ook de eerste zege voor Gert Verheyen als trainer in 1A. "Dit geeft een goed gevoel", zo liet hij weten na afloop van de wedstrijd.

  Verschil van dag en nacht

  In zijn analyse was de nieuwe coach van KVO meteen zijn nuchtere zelve. "Voor hetzelfde geld zat ik hier nu te wenen, want we speelden een heel slechte eerste helft", was de analyse van Verheyen. Oostende moest dan ook met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. 

  Enkele wijzigingen van Verheyen deden de wedstrijd kantelen. "Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was dag en nacht. De dubbele wissel heeft daarin meegespeeld, want je zag dat we voetballend vermogen misten in de eerste helft."

  "Reden waarom ik dit wil"

  Voor Oostende scoorde Capon de gelijkmaker, Canesin bezorgde KVO de driepunter. "Ik had tegen Brecht gezegd dat hij, in die rol, goals ging maken dit seizoen. Hetzelfde voor Canesin: ook op die positie ga je goals maken als je het goed doet en als je er zelf in gelooft. Ik ben heel blij voor allebei", aldus Verheyen.

  Een positieve start dus voor de nieuwe coach van Oostende. Hij was dan ook opgelucht na afloop van de match. "Ik heb iets gevoeld waar ik al jaren op zat te wachten. Dat is de reden waarom ik dit wil", besloot Verheyen.