• home
 • video
 • pas verschenen

  Croenen: "Wil op Europese kampioenschappen weer bij top aansluiten"

  Louis Croenen trekt na een minder 2017 met vertrouwen naar de Europese kampioenschappen in Glasgow. "Ik wil opnieuw bij de Europese top aansluiten en het zou mooi zijn om mijn Belgisch record nog eens te verbeteren."

  "Ik heb vorig jaar misschien iets te veel gerekend"

  "Ik zwom vorig jaar een redelijk seizoen, maar de kers op de taart op het WK in Boedapest is er niet gekomen", blikt Coenen nog eens terug. "Dat is jammer. De laatste jaren hoorde ik altijd bij de top van de wereld, maar op het WK kwam ik 4 honderdste seconde tekort voor de halve finales."

   

  "Het was een klein verschil maar het was wel het verschil tussen zwart en wit. In het zwemmen zijn er weinig kampioenschappen. Voetballers kunnen eens een slechte match spelen, maar de week erna hebben ze een nieuwe kans. Dat is bij ons wel anders, dus was het even slikken."

   

  "Ik heb na dat WK met mijn trainers de koppen bij elkaar gestoken. We hebben een evaluatie gemaakt en een plan opgesteld. Ik heb vorig jaar misschien iets te veel gerekend: welke tijd heb ik nodig voor een finale of een halve finale? Dat ga ik nu niet meer doen. Ik ga me concentreren op mezelf." 

  "Ik hoop dat ik strijd om plaats 3 kan winnen"

  "Ik voel me beter voorbereid voor deze Europese kampioenschappen. Mijn conditie is beter dan in 2017. Mijn doel? Ik wil graag weer bij de Europese top aansluiten. Dat hangt natuurlijk ook af van wat de concurrentie doet. En het zou ook heel mooi zijn om mijn Belgisch record nog eens te verbeteren. Dat zou een goeie stap zijn."

   

  "Er doen 4 heel sterke Hongaren mee, maar er vallen er twee af na de reeksen. Voor plek drie kan het wel eens heel spannend worden. Ik ben niet de snelste starter, maar dat moet ook niet."

   

  "Ik focus me meer op die tweede 100 meter. Als je na 195 meter naast elkaar ligt, dan zal de zwemmer met het meeste karakter en diegene die het meeste kan afzien het waarschijnlijk halen."

   

  "En ik denk dat het mij 9 op 10 keer wel lukt. Ik hoop dat ik die strijd nu kan winnen voor de 3e plaats, want de voorbije 2 EK's was het telkens voor plek 4."

  1 van de 17 Belgen