• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische springruiters blijven leider ondanks slechtste resultaat van het seizoen

  Gudrun Patteet.

  Gudrun Patteet (archieffoto) pakte in de 2e ronde 8 strafpunten.

  De Belgische jumpingruiters hebben in Hickstead geen nieuwe overwinning kunnen boeken in de Nations Cup. De Belgen werden pas vijfde, hun slechtste resultaat tot nu toe. In het klassement blijft België wel aan de leiding.

  Met Wilm Vermeir (IQ), Gudrun Patteet (Just The Music), François Mathy Jr (Uno) en Gregory Wathelet (Nevados) zakte België niet in zijn sterkste formatie af naar Engeland. Maar na één ronde stonden de Belgen wel nog op plaats drie met 9 strafpunten.

   

  In ronde 2 liep het echter mis. Nadat Vermeir vier strafpunten had moeten noteren en Patteet acht, waren nog eens acht strafpunten voor Mathy en vier voor Wathelet. De Belgen verzamelden in totaal 25 strafpunten en werden 5e.

   

  Na twee derde plaatsen en twee zeges is dit het slechtste resultaat van het seizoen. Voorlopig blijft België met 420 punten leider in de Nations Cup. Die leidersplaats is wel virtueel, want Zwitserland (340 punten) en Ierland (335 punten) hebben nog een vijfde manche in Dublin te goed, terwijl België zijn vijf proeven al afwerkte. Wel is België zeker van deelname aan de finale, die begin oktober in Barcelona plaatsvindt.