• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstuyft wint triatlon in Praag, Heemeryck moet vrede nemen met plaats 3

  Verstuyft komt over de finish.

  Voor Verstuyft is het haar 2e grote internationale zege.

  Katrien Verstuft heeft de Challenge in Praag op haar naam geschreven. De Belgische triatlete won de halve Ironman met 33 seconden voorsprong. Bij de mannen werd Pieter Heemeryck derde. Vorig jaar won hij de wedstrijd nog.

  In Praag moesten de atleten 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen. Verstuyft kwam over de finish na 4u21'30". Ze was daarmee sneller dan de Canadese Kirsty Jahn en de Britse Laura Siddal. 

   

  Voor de 36-jarige atlete, die na de Spelen in Rio stopte met de olympische afstand, is het haar tweede grote internationale zege. In 2017 won ze ook al eens een Ironman 70.3 in Weymouth.

   

  Bij de mannen verdedigde Heemeryck zijn titel, maar hij moest zijn meerdere erkennen in twee sterke Spanjaarden. Winnaar Gomez zorgde immers voor een nieuw wedstrijdrecord met zijn tijd van 3u44'40".