• home
 • video
 • pas verschenen

  OPINIE: Is Sky te rijk voor de koers? "Verminder teams tot 6 renners"

  Sky-trein op pad

  Wim Lagae bespreekt "de verstikkende dominantie van Team Sky".

  Voor de 6e keer in 7 jaar tijd zal Team Sky - deze keer met Geraint Thomas - de Tour de France weten te winnen. Is dit nog wel gezond voor de koers, vraagt sporteconoom Wim Lagae zich af? En zal de antipathie voor Sky niet nieuwe sponsors afschrikken?

  Team Sky houdt het (ronde)wielrennen in een wurggreep en de groeiende afkeer van het publiek voor de Britse wielerploeg komt de populariteit van de koers niet ten goede.

   

  Sporteconoom legt in een opiniestuk voor VRT NWS de pijnpunten bloot en komt met enkele oplossingen: "In plaats van de daling (in interesse) te ontkennen of banaliteiten als een Formule 1-start te evalueren, moeten de wielerleiders brainstormen voor meer spannende wielersport. Willen ze dan eindelijk één eenvoudig voorstel tegen het licht houden: verminder het aantal renners per team tot zes. Enkel zo en niet via onrealistische loonplafonds kan de verstikkende dominantie van Team Sky gepareerd worden."

   

  Lees het volledige opiniestuk van Wim Lagae op VRT NWS.