• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen over "falende" Bardet: "Zullen hem niet anders aankijken"

  Naesen en Bardet

  Oliver Naesen, tempo makend voor Bardet, is tevreden over zijn Tour.

  Romain Bardet stond de voorbije 2 jaar telkens op het eindpodium, maar die ambitie kon hij dit jaar niet waarmaken. Ploegmaat Oliver Naesen tilt er niet al te zwaar aan.

  Romain Bardet was de voorbije jaren steevast een smaakmaker in de Tour de France, maar nu ontbrak het peper en zout bij de Fransman. "We waren gekomen voor het podium en dat was realistisch, want dat was hem de voorbije jaren toch gelukt. Maar 4 anderen staken erbovenuit", stelt zijn AG2R-ploegmaat Oliver Naesen vast.

   

  Naesen verwijt Bardet niets. "Ik ben zelf ook al kopman geweest in koersen waar het niet lukte door pech of slechte benen. Dan kom je in de bus... Maar voor mij hoeft Romain het niet te doen, wel voor hemzelf."

   

  "Ik kan er alleen maar voor zorgen dat de omstandigheden voor hem optimaal zijn. Ik denk dat ik mijn deel gedaan heb, alleen jammer voor hem. Maar als je je best gedaan hebt, zoals Romain, dan zal niemand je daar anders voor aankijken."