• home
 • video
 • pas verschenen

  Marten Van Riel prijkt ook in sprinttriatlon van Edmonton in top 10

  Marten Van Riel (archief) stond voor de derde keer in de top 10.

  Marten Van Riel blijft sterk presteren in de World Triatlon Series. In Edmonton, de zesde manche van het seizoen, eindigde hij op de zevende plek. De zege was alweer voor de Spanjaar Mario Mola.

  Na zijn 5e plek in Leeds en zijn 7e stek in Hamburg eindigde Marten Van Riel voor de derde keer in de top 10 in Edmonton. Hij werkte de sprinttriatlon (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen) af in 51'59".

   

  De zege was voor de vierde keer op rij voor de Spanjaard Mario Mola (51'15"). De regerende wereldkampioen hield aan de meet drie seconden voorsprong op de Noor Kristian Blummenfelt (51'18") . Jelle Geens, de tweede Belg aan de start, eindigde als 34e (54'23").

   

  Bij de vrouwen ging de Britse Vicky Holland (56'51") met de zege lopen. Claire Michel verdedigde de Belgische eer met een twintigste plek in 59'19". Valérie Barthelemy werd veertigste. De vier Belgische atleten nemen ook nog deel aan de gemengde aflossing met het oog op de olympische kwalificatie voor Tokio in 2020.

  Tweet: