• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Matthias Casse verovert zilver op GP Zagreb

  Matthias Casse

  Matthias Casse (archief) mag pronken met een zilveren medaille in Zagreb.

  Matthias Casse (IJF-9) heeft op de Grote Prijs van Zagreb net naast het goud gegrepen. In de finale in de categorie van de -81 kg verloor de 21-jarige Belg van de Duitser Dominic Ressel (IJF-10).

  Gisteren pakte Charline Van Snick al een bronzen medaille bij de -52 kg, vandaag zette juniorenwereldkampioen Matthias Casse de Belgische medailleteller in Kroatië op 2. 

   

  In de 1e ronde was Casse vrij. In zijn 2e ronde vocht Casse zich vlot voorbij de Tsjech Musil (IFJ-59), en ook de volgende hordes nam de jonge Belg vrij gezwind. Na de Georgiër Kirakozaschvili (IFJ-35) in de 1/8e finales, ging ook de Brit McWatt (IJF-42) in de kwartfinales voor de bijl.

   

  In de strijd voor de finaleplaats, en dus voor een zekere medaille, moest Casse meer dan 9 minuten geduld uitoefenen om voorbij de Italiaan Antonio Esposito (IJF-30) te geraken. Uiteindelijk maakte hij het af met een waza-ari.

   

  In de finale doorprikte de Duitser Dominic Ressel (IJF-10) de gouden droom van Casse. Ressel vloerde hem met een ippon. Met zijn goede prestaties in Zagreb doet Casse wel een uitstekende zaak met oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. In de tussenstand van dat klassement staat hij momenteel met 616 punten 2e, na Ressel.