• home
 • video
 • pas verschenen

  Osorio, bondscoach van Mexico op het WK, verlengt contract niet

  Osorio met aanwijzingen aan de zijlijn.

  Het WK-hoogtepunt van Osorio en Mexico was ongetwijfeld de 1-0 zege tegen Duitsland in hun openinsmatch.

  Juan Carlos Osorio stopt als bondscoach van Mexico. De Colombiaan heeft beslist dat hij zijn contract niet verlengd. Nochtans werd aangenomen dat Osorio voor vier jaar zou bijtekenen.

  Mexico bereikte op het WK in Rusland de 1/8e finales. Daarin werden de Mexicanen met 2-0 uit het toernooi geknikkerd door Brazilië. Vooral de openingsmatch, waar Mexico Duitsland versloeg met 1-0, zal in de herinneringen blijven hangen. 

  "Unieke ervaring in mijn professioneel leven"

  Osorio, die voor het WK te maken kreeg met felle kritiek, werd na die zege tegen Duitsland plots weer opgehemeld. Velen hoopten op een contractverlenging, maar die komt er dus niet. 

   

  De  Mexicaanse voetbalbond (FMF) liet weten "Osorio's inzet, passie, zorg en toewijding" te zullen missen. "We appreciëren zijn eerlijkheid om de beslissing te maken ons niet meer bij te staan op weg naar de volgende Wereldbeker."

   

  Osorio zelf, die drie jaar lang bondscoach was van Mexico, reageerde ook op zijn exit. "Veel dank aan iedereen voor deze unieke en met niets te verlijken ervaring in mijn professioneel leven."