Gilbert heeft het ziekenhuis al verlaten: "Steun is hartverwarmend"

    Philippe Gilbert heeft het ziekenhuis van Herentals al mogen verlaten. De dokters hebben vastgesteld dat een operatie niet nodig is en dat hij met conservatieve therapie ook weer de oude moet worden.

    Philippe Gilbert crashte spectaculair in de afdaling van de Portet d'Aspet. Bij zijn val brak hij de patella in zijn knie. In het ziekenhuis van Herentals stelden ze vast dat het een "mooie breuk" is en dus is een operatie niet noodzakelijk. Gilbert mocht dan ook snel naar huis om daar te revalideren. Hij mag wel 4 weken niet fietsen.

     

    "Ik wil iedereen bedanken voor de hartverwarmende berichten uit Europa, Japan en de Verenigde Staten. Ik ben daar bijzonder dankbaar voor", zei Gilbert bij het verlaten van het ziekenhuis. "Als je in de winning mood bent, besef je soms niet hoe belangrijk al je fans zijn. Alle berichten motiveren me om te vechten om hopelijk nog voor het einde van het seizoen terug te keren."