• home
 • video
 • pas verschenen

  Financiële problemen bij Force India: F1-team onder curatele gesteld

  De renstal staat dit weekend gewoon aan de start van de GP in Hongarije, maar moet op zoek naar een nieuwe geldschieter.

  Force India kampt met zware financiële problemen. De Formule 1-renstal kan zijn schulden niet betalen. Een rechter stelde het team onder curatele en wees tevens een tijdelijke bewindvoerder aan. 

  Eigenaar gezocht voor fraude

  Force India bevindt zich al een tijdje in een financieel penibele situatie. Zo wordt eigenaar Vijay Mallya in India gezocht vanwege fraude. Indiase bankiers eisen miljoenen van de zakenman.

   

  De voornaamste gedupeerden bij de ploeg lijken Mercedes en coureur Sergio Perez. Die laatste zou naar verluidt nog 4 miljoen dollar moeten ontvangen van zijn ploeg. 

   

  Mercedes, de motorleverancier van de Force India-bolides, zou ook nog een smak geld moeten krijgen. Hier is zelfs sprake van meer dan 11 miljoen euro.

  Miljardair Lawrence Stroll kandidaat-koper

  Dankzij de uitspraak van de Londense rechter kan het team op korte termijn op dezelfde voet blijven functioneren. Zo zal Force India dit weekend gewoon van start gaan in de Grote Prijs van Hongarije.

   

  Daarnaast kan het op zoek gaan naar nieuwe geldschieters. De miljardair Lawrence Stroll, vader van de Canadese coureur Lance Stroll, wordt veelvuldig genoemd.

   

  Onderdeel van de deal zal zijn dat zoon Lance een plek krijgt bij Force India. Hij rijdt momenteel voor Williams.