• home
 • video
 • pas verschenen

  Craddock finisht Tour met gebroken schouderblad en barst in tranen uit

  Zonder (meer) onheil in Parijs zal Lawson Craddock deze Tour de France uitrijden. De Amerikaan brak in de eerste etappe al zijn sleutelblad, maar zette toch tegen wil en dank door. Na de tijdrit werd hij overmand door de emoties.

  Er leek na 1 etappe al een einde te komen aan de Tour van Lawson Craddock, toen hij zwaar ten val kwam, moest gehecht worden en zijn schouderblad brak. Maar Craddock weigerde op te geven. Hij beloofde 100 dollar te schenken aan een goed doel (de wielerpiste in zijn thuisstad Houston) en riep andere mensen op hetzelfde te doen. Dat leverde tot nu toe al 145.000 dollar op.

   

  Craddock wist dat deze tijdrit zijn laatste beproeving zou zijn. Met gebalde vuisten kwam hij over de finish. Hij barstte bijna meteen in tranen uit.

  De tranen vloeien rijkelijk bij Craddock