• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick verovert bronzen medaille op GP van Zagreb

  Charline Van Snick

  Van Snick behaalde het brons in Zagreb bij de -52 kg.

  Charline Van Snick heeft op de GP van Zagreb de bronzen medaille behaald. In de kamp om de derde plaats bij de -52 kg won de Judoka met een Ippon van de Sloveense Anja Stangar, de nummer 18 in de wereld.

  Van Snick, de nummer 9 van de wereld, kwam niet in actie in de eerste ronde, maar mocht meteen beginnen in de tweede. Daar was ze te sterk voor de Zwitserse Fabienne Kocher. In de kwartfinale haalde Van Snick het van De Hongaarse Reka Pupp.

   

  Voor de strijd om de finaleplaats verloor de Belgische judoka van de regerende wereldkampioene Ai Shishime. In haar gevecht om het brons haalde Van Snick dan toch nog haar gram. Ze won met een Ippon, dankzij een wurging, van de nummer 18 in de wereld, Anja Strangar.

   

  Naast de medaille sprokkelt Van Snick ook waardevolle punten in het vooruitzicht op de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.