• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische atleten blijven geschorst voor Europese kampioenschappen

  De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft beslist om de schorsing voor Russische atleten voorlopig niet op te heffen. "Rusland heeft duidelijke progressie gemaakt", maar ze voldoen nog niet aan alle voorwaarden die het IAAF stelt. 

  Door de beslissing van het IAAF mogen Russische atleten over 10 dagen niet onder Russische vlag deelnemen aan de Europese kampioenschappen. Enkel Russische atleten die een onberispelijke reputatie hebben volgens een onafhankelijk panel, mogen deelnemen. Die lijst bestaat dit jaar uit 72 atleten.

   

  Rune Andersen, voorzitter van de Task Force belast met het evalueren van de Russische strijd tegen doping, gaf uitleg bij de beslissing. "Op sommige punten is Rusland verder gegaan dan dat wat van hen gevraagd werd."

   

  "Maar er zijn nog altijd een aantal voorwaarden die niet ingelost zijn. Onder meer het betalen van de schade die de IAAF heeft opgelopen."

   

  Russische atleten zijn sinds november 2015 geschorst voor alle internationale wedstrijden, een beslissing genomen nadat het georganiseerde dopingsysteem van Rusland werd blootgelegd.