• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Moeten het voorbeeld van de Rode Duivels volgen"

  Ivan Leko

  Zondag opent Club Brugge zijn voetbalseizoen tegen Eupen.

  Het nieuwe Belgische voetbalseizoen begint vandaag met Standard dat het opneemt tegen Gent. Club Brugge moet nog wachten tot zondag om zijn eerste match van het seizoen te spelen. Ivan Leko is voorzichtig over de ambities van Club. "Bevestigen na een topseizoen is moeilijk, dat is ook menselijk."

  "17 of 37 jaar, de beste speler zal op het veld staan."

  Afgelopen weekend mocht Ivan Leko al een eerste keer vieren dit seizoen nadat hij met Club Brugge de Supercup gewonnen had. Brugge won met 2-1 en zette Michel Preud'homme meteen een hak bij zijn terugkeer naar de Jupiler Pro League. 

   

  Op de Brugse persconferentie wierp Leko alvast een blik op het komende seizoen. "Ik ben blij dat het seizoen begint", vertelt de coach. "We kenden een goede voorbereiding die we afsloten met een overwinning tegen Standard in de Supercup."

   

  Toch is Leko niet helemaal tevreden over hoe hij het seizoen begint. "Ik heb het al enkele keren moeten zeggen, maar ideaal is de manier waarop het seizoen begint niet door de transfers. De situatie van enkele spelers is niet eenvoudig. Sommigen willen weg, anderen willen spelen. We moeten een selectie maken gebaseerd op wie er met zijn hoofd volledig bij is."

   

  Tijdens de Supercup tegen Standard kreeg de 17-jarige Brandon Baiye speelminuten na een invalbeurt. "Hij verdiende zijn kans", gaat Leko voort. "Hij heeft getoond dat hij op dit niveau kan spelen. We houden geen rekening met leeftijd, status of loon. 17 of 37 jaar, de beste speler zal op het veld staan."

  Brugge viert Supercup

  Club Brugge won afgelopen zondag de Supercup tegen Standard.

  "Moeten laten zien dat er progressie is in de Belgische competitie"

  Vorig jaar kende Club Brugge een topseizoen, met de landstitel als bekroning. "Bevestigen na zo'n seizoen is moeilijk, dat is ook menselijk", weet Leko. "We proberen extra energie in de groep te pompen om die motivatie en winnaarsmentaliteit te kweken."

   

  "Een titel verlengen zou fantastisch zijn, maar we hebben een nieuwe ploeg met nieuwe spelers. Ik wil een team bouwen dat elke match kan vechten om een resultaat. Met de titel ben ik niet bezig."

   

  Naast de gewijzigde ploeg van Club Brugge hebben ook de andere topteams zich versterkt. Lestienne kwam naar Standard, Odjidja naar Gent en ook Anderlecht haalde enkele oude bekenden terug naar België. "Het moet een fantastisch seizoen worden voor het Belgische voetbal", vertelt Leko. "Alle topteams zijn goed bezig, met goede spelers en een goede structuur. Ik ben benieuwd, maar heb wel vertrouwen in mijn team."

   

  "Na het WK van de Belgen in Rusland moeten we ook laten zien dat er in onze competitie progressie is. We moeten het voorbeeld volgen van de Rode Duivels", besluit Leko.

  Ik wil een team bouwen dat elke match kan vechten om een resultaat, met de titel ben ik niet bezig.

  Ivan Leko