• home
 • video
 • pas verschenen

  In 2012 nog 4 olympische titels, nu geen WK voor Missy Franklin

  Missy Franklin.

  De Amerikaanse kampioenschappen werden geen succes voor Franklin.

  De Amerikaanse zwemster Missy Franklin zal niet te zien zijn op het WK in 2019. Dat is het laatste grote toernooi voor de Olympische Spelen. Op de Amerikaanse kampioenschappen kon de 4-voudige olympische kampioene uit 2012 zich zelfs niet plaatsen voor de finales van haar nummers.

  Missy Franklin heeft 5 gouden en 1 bronzen olympische medaille in haar kast liggen, maar haar voorbereiding op de Spelen in Tokio in 2020 verloopt allesbehalve vlekkeloos.  De Amerikaanse zal niet te zien zijn op het WK in 2019 want ze kon op de Amerikaanse kampioenschappen geen ticket versieren.

   

  Franklin worstelde na de Spelen in 2016 met een depressie en werd geplaagd door blessures. Vorig jaar werd ze nog geopereerd aan haar schouder en daardoor liet ze de rugslagnummers al links liggen. Maar ook op de vrije slag kon ze niet overtuigen. Ze haalde de finale niet op de 100 en 200 meter.

   

  Daardoor mist ze dus het WK in 2019 en ook de Pan-Pacifische kampioenschappen.