• home
 • video
 • pas verschenen

  Gesink verlengt contract bij LottoNL-Jumbo: "Het voelt als familie"

  Gesink kijkt uit naar de volgende 3 jaar: "Ik doe het graag"

  Robert Gesink heeft zijn contract met 3 jaar verlengd bij zijn huidige team LottoNL-Jumbo. Dat maakte de WorldTourploeg vrijdag bekend. De Nederlander rijdt al sinds 2007 bij de ploeg, toen nog Rabobank. 

  Gesink is momenteel aan de slag in de Ronde van Frankrijk. Dat hij tekent voor 3 jaar is volgens de ranke klimmer niet meer dan logisch. "Met Team LottoNL-Jumbo ben ik al jarenlang als een familie op pad. We zijn een kameradengroep", zegt hij.

   

  "Als je kijkt naar de renners, de sponsoren en naar de aanwezige kennis, dan hebben we alle kaarten in handen om één van de toonaangevende ploegen te worden. Ik ben blij dat ik mijn ervaring kan inbrengen en zo een bepaalde rol kan vertolken. Ik moet daarin nog extra groeien, maar ik doe dat wel heel graag."

   

  Ook manager Richard Plugge kijkt uit naar een verlengde samenwerking met Gesink. "Zijn palmares bewijst dat Robert een heel goede renner is. Dat blijkt eens te meer uit de manier waarop hij zich in deze Tour manifesteert. Zo'n renner wil je er natuurlijk graag bijhouden." Zijn beste resultaat in de Ronde van Frankrijk was een 4e plaats in 2010.