• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen VAR, geen probleem: Ref in Peru roept hulp in van fotograaf

  De VAR in Peru.

  Geen videobeelden, wel foto's.

  In ons land stond de VAR vorig seizoen vaak ter discussie, maar na een spookgoal in Peru had de scheidsrechter maar wat graag de hulp van een videoref gehad. 

  Doelpunt of geen doelpunt? Dat was de vraag tijdens een bekermatch tussen FC Retamoso en Auquiato de Pampamarca. Een schot van Retamoso verdween door een gat in het net en lag plots achter het doel. De scheidsrechter wees naar de middenstip, maar zijn assistent floot hem terug.
   

  Omdat er geen VAR aanwezig was, bedacht de scheidsrechter een creatieve oplossing. Hij ging kijken op het schermpje van een fotograaf langs de zijlijn. Daar vond hij het bewijs: het was een geldig doelpunt.