• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Wolverhampton stopt met voetballen na strijd tegen leukemie

  Carl Ikeme heeft op de website van Wolverhampton bekend gemaakt dat hij stopt met voetballen. Sinds de zomer van vorig jaar strijdt de Nigeriaan tegen leukemie. 

  Ikeme werd vorig jaar ziek en hoewel hij op de terugweg is, hangt hij toch zijn voetbalschoenen aan de haak. De doelman speelt sinds zijn jeugd bij de Wolves. 

   

  In het begin van zijn carrière werd hij verschillende keren uitgeleend aan onder andere Sheffield United, QPR, Leicester City en Middlesbrough. Sinds 2013 was hij de vaste doelman bij Wolverhampton. Hij stond in totaal 205 officiële duels in de goal. 

   

  "Toen Carl ons uitlegde dat hij wilde stoppen, waren we droevig maar tegelijk blij om hem gelukkig en hongerig naar nieuwe uitdagingen te zien, Carl is meer dan een speler voor ons. Hij is onze broer en een belangrijk deel van onze familie", zegt CEO van Wolverhampton, Jeff Shi.

   

  "Hij is een vechter, hetgeen hij zowel tijdens zijn spelerscarrière als de voorbije maanden in zijn ziektestrijd heeft getoond. We wensen hem het allerbeste in de toekomst en herinneren hem eraan dat hij voor altijd deel zal uitmaken van onze familie", klinkt het nog bij de club. 

  Ikeme maakte het nieuws ook bekend via Twitter

  Op Twitter hield hij de supporters op de hoogte van zijn ziekte