• home
 • video
 • pas verschenen

  Boete van 3,2 miljoen en voorwaardelijke gevangenisstraf voor Ronaldo

  Cristiano Ronaldo bij Juventus.

  Ronaldo zelf blijft de beschuldigingen ontkennen.

  Cristiano Ronaldo voetbalt nu in Italië, maar heeft nog een lopende zaak bij de Spaanse fiscus. Hij wordt beschuldigd van belastingsontduiking en zal nu een boete van 3,2 miljoen euro moeten betalen. Dat bedrag kan zelf oplopen tot bijna 19 miljoen euro. 

  De Spaanse fiscus onderzoekt al enkele jaren of Cristiano Ronaldo zich schuldig gemaakt heeft aan belastingsontuidink tijdens zijn carrière bij Real Madrid. Vorig jaar werd er dan een rechtszaak aangespannen tegen de Portugees. 

   

  De 33-jarige voetballer werd er uiteindelijk van beschuldigd zo'n 5,7 miljoen euro aan belastingen niet betaald te hebben. Ronaldo heeft altijd ontkend, maar trof nu toch een schikking met de Spaanse fiscus. 

   

  Hij moet een boete betalen van 3,2 miljoen euro. Die komt bovenop de 5,7 miljoen aan belastingen die hij alsnog moet betalen. De fiscus rekent ook 1 miljoen euro aan interesten. 

   

  Ronaldo kreeg ook een gevangenisstraf van 24 maanden, maar hij zal niet effectief achter de tralies belanden. Wel moet hij per dag van die voorwaardelijke straf nog eens 250 euro betalen. Met nog een paar bijkomende boetes zou het totale bedrag dat de Portugees moet betalen rond de 19 miljoen euro liggen.