• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren strikt met Forte nieuwe spits: "Hij beschikt over de nodige kwaliteiten"

  De Italiaan zal met het rugnummer 9 spelen.

  De Italiaan zal met het rugnummer 9 spelen.

  Waasland-Beveren heeft zich donderdag versterkt met Francesco Forte. Hij komt over van de Italiaanse tweedeklasser Spezia Calcio. "We rekenen op veel doelpunten", klinkt het bij zijn nieuwe ploeg.

  De 25-jarige Italiaan tekende op de Freethiel voor 3 seizoenen. In 2011, aan het begin van zijn carrière, werd hij bij AC Pisa weggeplukt door Internazionale. Daar mocht hij in het seizoen 2012-2013 debuteren in de Serie A.  Het daaropvolgende seizoen werd hij dan weer uitgeleend aan AC Pisa, zijn vorige club.

   

  Vervolgens werd Forte ook nog eens uitgeleend aan Cremonese, Teramo, Lucchese en Perugia. Vorig seizoen speelde hij bij Spezia Calcio waar hij 6 keer kon scoren in 33 wedstrijden. Bij Waasland-Beveren krijgt de centrumspits het rugnummer 9. 

   

  "Het bestuur van Waasland-Beveren rekent er keihard op dat de Italiaanse spits voor doelpunten zal zorgen. Hij heeft al meermaals bewezen over de nodige kwaliteiten te beschikken. Aan hem om die nu aan de Beverse supporters te laten zien. We hopen dat hij zijn naam niet gestolen heeft en kijken er alvast naar uit om het te ontdekken", klinkt het op de Freethiel.