• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck: "Die kleine Fransman zat af en toe in de weg"

  Ondanks z'n kopwerk greep Van Keirsbulck naast de Prijs voor de Strijdlust.

  Guillaume Van Keirsbulck had vooraf gezegd dat hij vandaag zou aanvallen en de renner van Wanty-Groupe Gobert hield woord. Maar uit de greep van het peloton blijven, bleek een onmogelijke klus voor hem en z'n metgezellen. "We hebben er echt voor gevochten."

  Van Keirsbulck liet er geen gras over groeien vandaag, van bij de start sprong hij weg. "Toen de auto vertrok, ben ik voluit beginnen te sprinten tot op een helling. Ik zat constant bijna 800 Watt te duwen. Ik keek achter mij en er zaten nog 4 renners in mijn wiel."

   

  Maar het vijftal had alle moeite om weg te raken. "Het was niet makkelijk, we hebben eigenlijk 30 km à bloc zitten ronddraaien. Het was ook voortdurend op en af. We hebben de hele dag maximaal anderhalve minuut voorsprong gekregen, één keer 2 minuten. We konden nooit spelen met het peloton."

   

  "We moesten eigenlijk heel de tijd tempo blijven rijden.  Het zou wel gemakkelijker geweest zijn als we wat meer vrijheid hadden gekregen. We hebben er echt voor gevochten.”

  We hebben de hele dag maximaal anderhalve minuut voorsprong gekregen. We konden nooit spelen met het peloton.

  "We waren precies een ploegentijdrit aan het rijden"

  Met onder meer Niki Terpstra en Luke Durbridge zaten er enkele grote motoren in de kopgroep. Misschien kregen de vluchters daarom geen vrijgeleide? "We waren precies een ploegentijdrit aan het rijden waren", zegt Van Keirsbulck.

  "Het waren allemaal jongens die kunnen tijdrijden. Alleen die Fransman (Thomas Boudat, red.), dat was de kleinste en die zat af en toe wel in de weg. De anderen waren grote beren. Ik probeerde toch altijd achter iemand te zitten die wat groter was."

   

  De loden hitte speelde ook al niet in de kaart van de vluchters. "Het was echt wel een sauna, ik kon me wel voldoende afkoelen met water. Er stond ook genoeg personeel aan de kant bij wie ik drank kon krijgen. Maar het was nog altijd veel te warm."

   

  Een frustrerende dag dus voor Van Keirsbulck, die ondanks zijn werk in de kopgroep naast de Prijs voor de Strijdlust greep. Die ging naar Luke Durbridge.  “Ik heb op het bergje bijna de hele tijd op kop gereden, ik weet ook niet waarom ik de strijdlust niet win. Ik heb er echt voor gereden vandaag. Ik weet niet wie er juist beslist, maar ik had hem wel graag gehad."