• home
 • video
 • pas verschenen

  Tite gaat door bij Brazilië tot het WK 2022

  Tite

  Tite werd gespaard door de critici na de 2-1-nederlaag tegen België.

  Ondanks het tegenvallende resultaat op het WK blijft Brazilië in zee gaan met Tite als bondscoach. Hij is de eerste Braziliaanse bondscoach die zijn contract verlengt na een WK sinds 1978.

  Brazilië reisde als een van de topfavorieten naar Rusland af, maar de uitschakeling in de kwartfinales tegen België stond niet in het scenario dat bij de Seleçao op tafel lag.

   

  Die nederlaag was slechts de 2e onder bondscoach Tite, die sinds 2016 op de bank zit bij Brazilië. Reden genoeg voor de bond om zijn contract te verlengen tot het WK van 2022.

   

  "De ervaring die we in deze eerste campagne hebben opgedaan, heeft voor een vertrouwensband gezorgd", zegt Tite. "Daar zullen we nu de vruchten van plukken. Ik kijk nu al uit naar de volgende matchen." Het eerste grote toernooi voor Tite en zijn Brazilië is de Copa America in 2019, waarvan Brazilië zelf gastheer is.

  Uitzonderlijke contractverlenging

  De contractverlenging van Tite is niet alleen opvallend door het tegenvallende resultaat op het afgelopen WK. Het is ook voor het eerst in 40 jaar dat een Braziliaanse bondscoach zijn contract mag verlengen. De laatste die dit deed was Claudio Coutinho na het (voor Brazilië ook al mislukte) WK van 1978.