• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas over incident met toeschouwer: "Het is een beetje te veel"

  Geraint Thomas.

  Een toeschouwer wilde gisteren Geraint Thomas ten val brengen.

  Geraint Thomas zette gisteren zijn gele trui op de Col de Portet nog eens in de verf, maar ei zo na kwam de leider in de Tour ten val in de slotfase. Een toeschouwer greep Thomas bij de arm, maar de Sky-renner kon een valpartij nog vermijden. "Het is niet fijn om vast te stellen dat dit opzettelijk was."

  De vijandige houding van het Franse publiek tegenover de Sky-renners bereikte gisteren een nieuw dieptepunt. Geraint Thomas werd in de slotmeters vastgestekt door een toeschouwer, maar de Welshman kwam gelukkig met de schrik vrij.

   

  "Ik wist eerst niet wat er was gebeurd", vertelt Thomas vandaag aan Sporza over het incident. "Ik dacht dat het misschien per ongeluk was, maar toen zag ik de foto's. Dat is niet fijn. Ik zal niet meer zo dicht bij de dranghekken rijden."

   

  "Iemand zei me ook dat die persoon hetzelfde met Quintana had gedaan. Misschien had hij een glaasje te veel op en is het een beetje een idioot."

   

  "Het is niet fijn om te merken dat dit opzettelijk gebeurd is. We zijn hier om te fietsen. Het hele peloton wil dat veilig doen. Het is een beetje te veel."

  Beelden van het incident:

  Het interview met Thomas: