• home
 • video
 • pas verschenen

  James Rodriguez krijgt boete van 11.65 miljoen euro voor belastingfraude

  James Rodriguez

  James Rodriguez knoeide bij Real Madrid met portretrechten.

  James Rodriguez is veroordeeld tot het betalen van een fiscale boete van 11.65 miljoen euro. Toen hij nog voetbalde voor Real Madrid knoeide de Colombiaanse stervoetballer met portretrechten.

  James verhuisde in de zomer van 2014 voor 80 miljoen euro van Monaco naar Madrid. In de daaropvolgende jaren pleegde hij volgens de Spaanse krant El Mundo voor 6.35 miljoen euro fraude met portretrechten. Dat bedrag moet hij nu terugstorten, vermeerderd met interesten en een boete. 

   

  De 27-jarige Colombiaan, die momenteel actief is bij Bayern München, is niet de eerste topvoetballer die veroordeeld wordt voor belastingsfraude. Onder anderen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi gingen hem voor en betaalden miljoenenboetes om hun zaak te schikken.