• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola gunt Denayer basisplaats, maar City verliest van Liverpool

  Manchester City heeft zijn tweede wedstrijd op de Internationale Champions Cup, een reeks vriendschappelijke matchen in de VS, verloren. Liverpool won met 1-2. Tottenham en Juventus wonnen hun wedstrijden.

  De WK-gangers van City en Liverpool, Kompany, De Bruyne en Mignolet, hebben nog vakantie. City-trainer Guardiola pakte uit met een onuitgegeven basiselftal met doelman Bravo en nieuwkomer Mahrez als grootste namen.

   

  Jason Denayer kreeg een kans in de driemansverdediging. Invaller Sané bracht City in de twee de helft op voorsprong, maar die werd uitgewist door goals van invallers Salah en Mané, die laatste vanaf de penaltystip. Denayer speelde enkel de eerste helft.

   

  Juventus haalde het in Philadelphia met 2-0 van Bayern München. Andrea Favilli maakte beide goals voor de Italiaanse kampioen, die het nog zonder aanwinst Cristiano Ronaldo moet doen.

   

  Tottenham, ook zonder zijn Rode Duivels, was in San Diego een maat te groot voor AS Roma. De Italianen kwam wel vroeg op voorsprong via Patrik Schick, maar de Spurs boekten toch een vlotte zege dankzij twee treffers van Fernando Llorente en twee van Lucas Moura. Eindstand 1-4.

   

  Benfica versloeg Borussia Dortmund in Pittsburg na strafschoppen met 4-3.