• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilmore trekt stekker uit Wiggle High5: "Ik had zelfs geen tijd voor een relatie"

  Het team kondigde zijn afscheid aan op Mallorca.

  Het team kondigde zijn afscheid aan op Mallorca.

  Rochelle Gilmore, oprichtster en manager van de vrouwenwielerploeg Wiggle High5, heeft in een YouTube-video bekendgemaakt dat het team ophoudt te bestaan. "Ik was geen enkele avond thuis", is een van de redenen waarom Gilmore er een punt achterzet.

  Het Britse ex-team van Jolien D'hoore zal vanaf volgend jaar dus niet meer te zien zijn in het vrouwenpeloton. In 2013 werd de ploeg opgericht door ex-renster Rochelle Gilmore onder de naam Wiggle Honda. 

   

  Gilmore wil ermee ophouden, omdat het een te grote invloed had op haar privéleven. "Ik was geen enkele avond thuis. Er waren altijd telefoontjes of mails die ik moest beantwoorden. Ik was 24/7 bereikbaar."

   

  De Australische zegt dat ze door de ploeg zelfs geen tijd had voor een relatie. Het einde van het team betekent niet het einde van de liefde voor de koers. "Ik kan niet zonder het vrouwenwielrennen, het zit in mijn bloed. Het is mijn passie en iets waar ik voortdurend aan denk", geeft Gilmore toe.

   

  In het team ging het niet enkel over de sportieve prestaties. "Ik zag hen graag lachen na een overwinning, maar nog belangrijker en leuker vond ik het om de rensters te zien lachen buiten de race", legt de ex-renster uit.

   

  Jolien D'hoore was één van de grote namen van het team en behaalde enkele mooie overwinningen. Zo werd ze bijvoorbeeld Belgisch kampioene op de weg. Naast D'hoore had het team ook Katie Archiebald, Elisa Longo Borghini en Kirsten Wild in dienst.

  Bekijk hier de aankondiging van het afscheid van de ploeg