Démare over tweet: "Of ik Greipel vergeven heb? Ja en neen"

  Arnaud Démare is de Twitter-discussie van gisteren nog niet vergeten.

  Arnaud Démare (26) en André Greipel (36) kunnen even niet meer door dezelfde deur. De Duitse sprinter stelde zich gisteren openlijk vragen bij de klimprestatie van zijn Franse collega. "Zijn opmerking heeft me erg geraakt", vertelde Démare vanochtend.

  André Greipel zit al een tijdje thuis nadat hij de Tour in de rit naar Alpe d'Huez had moeten verlaten. Vanuit zijn zetel bond de Duitse sprinter gisteren de kat de bel aan op Twitter. Greipel fronste zijn wenkbrauwen bij de klimtijd van Démare op de slotklim en leek het gebruik van hulpmiddelen te insinueren.

   

  Greipel verwijderde na heel wat commotie zijn tweet en bood vanochtend zijn verontschuldigingen aan. "Of ik Greipel nu vergeven heb? Ja en neen. Het laat de deur open voor twijfels bij het grote publiek. Zijn opmerking heeft me erg geraakt", reageerde Démare vanmiddag bij de start.

   

  "Als er bedrog in het spel geweest zou zijn, dan zouden de commissarissen dat wel gezien hebben. Of de toeschouwers zouden het gefilmd hebben. Ook voor mijn familie en sponsors is dit niet fijn."

   

  "Hoe mijn relatie met Greipel is? Alles gaat goed tussen ons. Ik waardeerde hem", zei Démare, die de verleden tijd benadrukte. "Bij zulke momenten moet je je energie overal zoeken. Dit geeft me motivatie."