• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement na makkelijke zege: "Toch veel krachten verbruikt"

  De eerste Europese opdracht van Racing Genk werd niet meer dan een intensieve avondwandeling. De 5-0-uitslag komt trainer Philippe Clement goed uit. "Want we weten dat het Europese verhaal punten kost in de competitie."

  Fola Esch was een een paar maten te klein voor Racing Genk. Het verdict voor de Luxemburgers had nog zwaarder kunnen zijn. "Ik denk dat het een terechte uitslag was", zei Philippe Clement na de match aan Sporza.

   

  "We hadden zelfs meer kunnen scoren, maar hun doelman speelde een goede tweede helft. Dit is een verdere bevestiging van wat mijn spelers de voorbije weken al toonden tijdens een goede voorbereiding. Door snel te scoren moesten zij meer uit hun schelp komen en werd hun moreel ook wat gebroken."

   

  Clement vond de ruime zege toch niet zo evident.  "Het was ongelooflijk heet. Ik ben blij met wat mijn spelers in deze temperaturen getoond hebben. Ik denk wel dat we veel krachten verbruikt hebben. We weten dat een Europees verhaal punten kan kosten in de competitie."

   

  "We gaan proberen dat tot een minimum te beperken. Ook door regelmatig
  te roteren. Daarom ook de wissels van Malinovski en Pozuelo. Nu ga ik me focussen op de match tegen Lokeren. We weten dat daar een trainer rondloopt die altijd heel gemotiveerd is tegen Genk (Peter Maes). We zullen zeker geen cadeau’s krijgen."

  Trossard: "We wisten dat ze achterin niet mobiel waren"

  Leandro Trossard drukte met twee goals meteen zijn stempel op het spel van Genk. "We wisten dat we met een goed resultaat de terugmatch overbodig konden maken."
   

  "Na het bekijken van de video's wisten we dat Fola Esch niet mobiel is achterin en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt. We hebben mooie goals gemaakt. Nu kunnen we ons volledig focussen op de volgende twee competitiematchen."