• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gehavende Sagan denkt niet aan opgeven: "Naar huis gaan zou erg makkelijk zijn"

  Peter Sagan aan de finish.

  Peter Sagan aan de finish.

  Peter Sagan is stevig gevallen in de 17e Tour-rit. De groenetruidrager hield er flink wat schrammen en kneuzingen aan over, maar komt morgen gewoon aan de start. "Ik hoop dat het over 1 à 2 dagen beter zal zijn", zegt Sagan.

  Peter Sagan kwam halfweg koers ten val in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet. De Slovaak reed op dat moment met een snelheid van 67,5 km/u. Sagan kon wel opnieuw op zijn fiets kruipen en haalde flink gehavend de finish, op ruim 26 minuten van ritwinnaar Quintana.

   

  Naar verluidt zou Sagan de podiumceremonie overslaan en meteen naar het ziekenhuis afzakken voor een controle, maar de Slovaak kwam toch een nieuwe groene trui in ontvangst nemen. Na een controle bleek hij geen breuken te hebben, wel flink wat schrammen en kneuzingen. De wereldkampioen is mathematisch al zeker van groen, maar dan moet hij wel Parijs halen.

  Sagan: "Het had veel erger kunnen zijn"

  Aangeslagen door zijn valpartij leek Peter Sagan na afloop niet. De Slovaak bleef z'n laconieke zelve.  "Ik maakte een fout in een bocht. Het leek een snelle bocht, maar hij ging toch scherper naar rechts. Ik remde, maar het was niet genoeg. Ik vloog in de struiken en raakte een rots met mijn achterwerk."

   

  "Ik ben wel geblesseerd, maar het had veel erger kunnen zijn. Ik heb wat schrammen opgelopen en mijn bilspieren werden ook geraakt. Ik hoop dat het over 1 à 2 dagen beter zal zijn. "

   

  Opgeven is in elk geval geen optie voor de groenetruidager. "Het zou wel heel makkelijk zijn om nu naar huis te gaan, 3 dagen voordat we in Parijs zijn. Of ik morgen zal meesprinten? We zullen morgenochtend wel zien hoe ik mij voel."