• home
 • video
 • pas verschenen

  Pijn verbijten 2.0: 4 momenten waarbij Gilbert door de pijngrens ging

  Philippe Gilbert

  Philippe Gilbert weet wat het is om op zijn tanden te bijten.

  Philippe Gilbert reed gisteren de rit in de Tour uit met een gebroken knieschijf. Hij was daarbij niet aan zijn proefstuk toe.

  Tour 2018: ijzingwekkende val, maar toch voortrijden

  Philippe Gilbert doet in de afdaling van de Portet d'Aspet de schrik van zijn leven op, maar kruipt doodleuk weer op zijn fiets. Aan de aankomst neemt hij de Prijs van de Strijdlust in ontvangst, doet hij nog een paar interviews en dan volgt het verdict: Gilbert heeft zijn knieschijf gebroken en moet de Tour verlaten.

  Amstel 2017: Gilbert wint ondanks gescheurde nier

  Zijn 4e overwinning in de Amstel Gold Race kwam er niet zonder slag of stoot voor Gilbert. Bijna letterlijk. Zijn kansen leken gaan vliegen toen hij halfweg koers zwaar ten val kwam. Maar Gilbert zette door en versloeg wat later Michal Kwiatkowski in een sprint met zijn tweeën. Op het podium kapte hij nog 2 pintjes achterover, maar daarna voelde hij zich plots niet goed. Niet verwonderlijk, want Gilbert reed al sinds zijn val rond met een gescheurde nier.

  Voorjaar 2016: rijdt Amstel en Waalse Pijl met gebroken vinger

  Het voorjaar van 2016 is het laatste van Gilbert in BMC-loondienst. Hij is de kopman van de ploeg voor zijn Ardennenklassiekers, maar bij een handgemeen met een agressieve chauffeur op de training breekt hij een vinger. Ondanks die breuk start Gilbert toch in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, maar de resultaten vallen tegen en hij past dan toch maar voor Luik-Bastenaken-Luik.

  Eneco Tour 2013: Gilbert weigert ondanks gapende kniewonde op te geven

  Met zijn thuishaven Aywaille als aankomst had Philippe Gilbert de koninginnenrit van de Eneco Tour 2013 met rood aangestipt. Maar een valpartij gooide roet in het eten voor de wereldkampioen. Ondanks tal van schaafwonden en een gapende wonde in zijn knie reed Gilbert de rit nog uit (hij werd zelfs nog 22e), maar een dag later verscheen hij wijselijk niet meer aan de start. Ondanks de blessure kwam Gilbert toch aan de start van de Vuelta... en won een rit.