• home
 • video
 • pas verschenen

  Nina Sterckx wint brons met Belgisch record op Europese jeugdkampioenschappen

  Nina Sterckx heeft op de European Youth Championships Weightlifting in Milaan brons behaald in de gewichtsklasse onder 53 kilogram. Met een totaal van 174 kilogram verbeterde ze bovendien het Belgische record bij de kadetten en senioren.

  Bij de snatch werd Sterkx tweede met een geslaagde poging van 77 kilogram, meteen goed voor een eerste van in totaal drie Belgische records die ze scherper stelde. 

   

  Ook bij de clean en jerk verbeterde ze het nationaal record. 97 kilogram was 5 kilogram meer dan het vorige record.  Haar totaal van 174 kilogram was goed voor een bronzen medaille en een derde Belgische record. Sterckx stelde het vorige record met 9 kilogram scherper. 

   

  Met haar prestatie doet Sterckx zichzelf een mooi cadeau. Donderdag wordt ze 16 jaar.