Ga naar de inhoud

meest recent

      Niet Mertens, Chadli of Januzaj, maar Pavard maakte mooiste WK-goal

       wo 25 juli 2018 16:59

      De knal van de Fransman Benjamin Pavard in de achtste finale tegen Argentinië is verkozen tot mooiste goal van het WK. Pavard kreeg meer stemmen dan Juan Quintero en Luka Modric. De genomineerde Belgen vallen van het podium.

      Supporters konden op de site en via de app van de FIFA stemmen voor de mooiste goal. Na de Wereldbeker gaat ook die titel naar Frankrijk. Pavard nam een botsende bal op de voet en trapte die onhoudbaar in de verste hoek voorbij de Argentijnse doelman Armani. Een mooie, maar ook belangrijke goal voor Frarnkrijk, want het was de 2-2-gelijkmaker. Uiteindelijk won Frankrijk met 4-3.

      De Colombiaan Juan Quintero maakte volgens de fans, met een vrije trap onder de muur tegen Japan, de op een na mooiste treffer. Het brons ging naar het afstandsschot van de Kroaat Luka Modric tegen Argentinië. Beide partijen vonden in de poulefase plaats.

       

      Drie Belgen maakten kans op de prijs. De knal vanop afstand van Dries Mertens tegen Panama, het schot in de verste hoek van Januzaj tegen Engeland en de beslissende 3-2 van Chadli na een collectieve tegenaanval van de Belgen. 

      De 2-2 van Pavard tegen Argentinië

      De vrije trap onder de muur van Quintero tegen Japan

      De knal van Modric tegen Argentinië