• home
 • video
 • pas verschenen

  Na speler en trainer wordt Leonardo sportief directeur bij Milan

  Het nieuwe bestuur van AC Milan heeft de Braziliaan Leonardo aangesteld als sportief directeur. Leonardo kent het Milanese huis. Hij was er eerder speler en trainer. 

  Milan werd twee weken geleden overgenomen door het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott. Andere meesters, andere wetten. Leonardo werd vandaag aangesteld om de sportieve lijnen uit te zetten.

   

  "De terugkeer van Leonardo, een groot kampioen, naar onze club, is een volgende stap op weg naar succes", zei CEO Paolo Scaroni. "De benoeming van Leonardo is een teken van betrokkenheid van Elliott om figuren met internationale ervaring en reputatie toe te voegen aan het team, die weten wat het betekent om Milan terug naar de grootse prestaties van weleer te leiden."

   

  "Leonardo zal verantwoordelijk zijn voor de in- en uitgaande transfers en zal alle noodzakelijke ondersteuning krijgen die hij nodig heeft om het team te versterken."

   

  De 48-jarige Braziliaan werd als speler met Brazilië wereldkampioen (1994) en won de Copa América (1997) en de Confederations Cup (1997). Met Milan veroverde hij één landstitel (1998) en één Beker (2003). Als coach veroverde hij zijn enige prijs (Coppa Italia) met aartsrivaal Inter (2011), dat hij ook één seizoen trainde. Tussen juli 2011 en juli 2013 was Leonardo sportief directeur bij PSG.