• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard heeft met Lestienne vervanger van Edmilson gevonden

  Maxime Lestienne en Olivier Renard

  Lestienne komt over van het Spaanse Malaga.

  Maxime Lestienne zal het komende seizoen weer op de Belgische voetbalvelden te zien zijn. De ex-speler van Club Brugge tekende een contract bij Standard, dat hem weghaalde bij het Spaanse Malaga.

  De transfer van Maxime Lestienne naar Standard hing al langer in de lucht, maar pas vandaag bevestigde de club uit Luik het nieuws officieel. De 26-jarige Belg is een jeugdproduct van Moeskroen. In 2008 debuteerde hij er als prof, waarna hij in 2010 naar Club Brugge verhuisde.

   

  Daar ontwikkelde de linksvoetige flankaanvaller zich al snel tot smaakmaker in de Belgische competitie. Vanaf 2014 koos Lestienne voor een avontuur in het buitenland. Hij speelde achtereenvolgens voor Al-Arabi, Genoa, PSV Eindhoven, Roebin Kazan en Malaga.

   

  Nu keert de ex-Club Brugge-speler opnieuw naar het land waar het allemaal voor hem begon. "Standard heet Maxime van harte welkom en wenst hem veel succes toe in onze clubkleuren", klinkt het. Lestienne krijgt bij de bekerwinnaar en vicekampioen het rugnummer 22. Meer details over het contract zijn nog niet bekend.

   

  In Luik zou hij de vervanger van Edmilson moeten worden, die nog maar net naar Qatar vertrok. Standard opent de Belgische competitie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen AA Gent. 

  Standard verwelkomt Lestienne op Twitter