• home
 • video
 • pas verschenen

  Gelson Martins voor 6 seizoenen naar Atletico

  In juni speelde Martins (links) in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België.

  In juni speelde Martins (links) in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België.

  Atletico Madrid heeft Gelson Martins kunnen binnenhalen. Hij tekende voor 6 seizoenen bij de Spaanse vicekampioen. Zijn transfer krijgt wel een staartje want hij had nog een contract lopen bij zijn club.

  De 23-jarige Portugees met Kaapverdische roots komt over van Sporting Clube de Portugal. Hij kon zijn overstap transfervrij maken.  Martins had nog een lopend contract bij Sporting, maar vroeg om een ontbinding. Eind mei hadden hooligans het trainingsveld bestormd en spelers aangevallen.

   

  Naast Martins wilden ook een heleboel andere spelers de overstap naar een andere ploeg maken om wat er gebeurd was.  De club gaf geen toestemming. Rui Patrício was één van de spelers die wegwilden. Hij heeft zich ondertussen aan Wolverhampton Wanderers verbonden.

   

  Sporting ging niet zomaar akkoord met de transfers van zijn spelers en stapte naar de FIFA. De transfer van Martins bezorgt de wereldvoetbalbond nu een heleboel juridische problemen. Sporting vraagt de FIFA een transfersom van zo'n 58,7 miljoen euro.

   

  Bij de Portugese club was Martins goed voor 27 doelpunten en 30 assists in 140 wedstrijden. De Portugese winger was ook aanwezig op het WK maar mocht enkel invallen in de groepsmatch tegen Marokko. Hij heeft 19 caps op zijn teller staan.

  De club maakte het nieuws bekend via Twitter