Ga naar de inhoud

Fabio Jakobsen ontmoet ouders Fabio Casartelli, naar wie hij is vernoemd

 wo 25 juli 2018 07:56
Fabio Jakobsen tussen Sergio en Rosa Casartelli
Fabio Jakobsen tussen Sergio en Rosa Casartelli.

In de Tour van 1995 kwam Fabio Casartelli om het leven in de afdaling van de Portet d'Aspet. 1 jaar later werd Quick-Step-renner Fabio Jakobsen geboren, die zijn naam kreeg als eerbetoon aan de betreurde Casartelli. Nog eens 22 jaar later hebben de ouders van Casartelli en Jakobsen elkaar ontmoet aan het monument voor de renner.

Fabio Casartelli was amper 24 jaar toen hij het leven liet in de afdaling van de Portet d'Aspet. Die gebeurtenis maakte zo'n indruk op de moeder van Fabio Jakobsen dat ze haar toekomstige zoon naar de Italiaan vernoemde.

 

Aan het monument voor Casartelli werd Jakobsen samengebracht met de ouders van Casartelli. "Dat heeft toch indruk gemaakt", zegt de Nederlander van Quick-Step in De Avondetappe. "Zeker omdat Phil (Gilbert) net was gevallen."

 

"Die moeder stond daar met tranen in haar ogen en toen kreeg ik het zelf ook lastig. Ik had kippenvel. Je beseft dat we blij mogen zijn dat we er nog zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.