• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Als Thomas niks overkomt, dan wint hij de Tour"

  Primoz Roglic (l) en Tom Dumoulin.

  Primoz Roglic (l) en Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin is in de 17e Tour-etappe over Chris Froome gewipt naar de tweede plaats in het algemene klassement. Leider Geraint Thomas bedreigen, zat er niet in. "Op dit moment is hij gewoon sterker", zegt de Nederlander.

  Dumoulin: "Wat er nog kan gebeuren? Veel, maar ook weinig"

  Tom Dumoulin moest op de top van de Col de Portet 5 seconden toegeven op Geraint Thomas, maar sprokkelde wel ruim 40 seconden bonus ten opzichte van Chris Froome. "Ik heb vandaag alles goed gedaan en er zat niet meer in. Dan kun je niet ontevreden zijn", zegt Dumoulin.

   

  "We wisten op voorhand dat het heel lastig zou worden in die superlastige en korte rit. Op dit moment is Geraint Thomas gewoon sterker. Als hij niet ziek wordt of iets geks krijgt, wint hij de Tour. Wat er nog kan gebeuren in de bergrit van overmorgen? Veel, maar ook heel weinig. Dat zullen we vrijdag zien."

   

  En wat vond Dumoulin van de experimentele startorde? "Dat was een leuke gimmick, maar redelijk nutteloos."

  Roglic: "Podium? Kijk niet te veel naar plaatsen en seconden"

  Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) staat weer wat steviger op de 4e plaats en snuffelt bovendien aan de 3e stek van Chris Froome. De achterstand van de Sloveen bedraagt amper 16 seconden.

   

  "Of ik verrast was door de crisis van Froome? We zijn uiteindelijk allemaal mensen", zei de Sloveen. "We moeten elke dag vechten."

   

  Droomt hij van het podium? "Ik kijk niet te veel naar plaatsen en seconden. Ik moet enkel bezig zijn met mezelf. Er kan nog heel veel gebeuren. Kijk maar naar wat Froome in de laatste dagen van de Giro gedaan heeft."