• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Ambitie AA Gent? Moet altijd Europees ticket zijn"

  Ivan De Witte

  De Witte ambieert Europees voetbal het komende seizoen.

  Vrijdagavond trappen AA Gent en Standard de Belgische voetbalcompetitie weer op gang. Meteen een lastige verplaatsing voor de nieuwe club van Vadis Odjidja. "De Ambitie voor Gent? Dat moet altijd Europees voetbal zijn", klinkt het bij Gent-voorzitter Ivan De Witte.

  "Binnen de top 4 eindigen, alles wat beter is, is goed meegenomen"

  "Om eerlijk te zijn, de start van de Belgische competitie is toch zeer vroeg na de finale op het WK", vindt Ivan De Witte in de aanloop naar de openingswedstrijd tegen Standard vrijdagavond. "Maar de zin om er weer aan te beginnen groeit wel naarmate de wedstrijd van vrijdag nadert."

   

  Dat Gent in de krant de vijfde plek werd toegeschreven, kon niet op veel sympathie rekenen bij de Gent-voorzitter. "Dat vond ik niet zo prettig", klinkt het. "Ik denk dat als je onze resultaten van de voorbije jaren bekijkt en wat we Europees gepresteerd hebben, het wat vergezocht is om ons al meteen op die 5e plek te zetten."

   

  Maar welke ambitie schrijft De Witte zijn Gent dan wel toe? "Europees voetbal", zegt hij zelfverzekerd. "Ik denk dat we altijd de ambitie moeten hebben om een Europese kwalificatie af te dwingen. Binnen de top 4 eindigen, alles wat beter is, is goed meegenomen. Ik zie ook dat de andere ploegen zich versterken, maar dat kan alleen maar goed zijn voor de sterkte van onze competitie. Toch ben ik ervan overtuigd dat we goed genoeg gewapend zijn om dat Europese ticket te halen."

  Ik ben ervan overtuigd dat we goed genoeg gewapend zijn om een Europees ticket te halen.

  Ivan De Witte

  "Standard is momenteel nog zoekende"

  Met Vadis Odjidja haalde Gent een oude bekende opnieuw naar België. "Waarom net Odjidja? Daar moet je niet te veel achter zoeken. We zochten gewoon de best mogelijke oplossingen op de posities waar we versterking nodig hadden", gaat De Witte voort.

   

  In totaal telt de spelerskern in Gent nu al 37 spelers. "Te veel", vindt De Witte. "We hebben nu vooral gewerkt aan inkomende transfers en ook centraal achterin moet er iemand bijkomen om de geblesseerde Dylan Bronn te vervangen. Maar nu is het tijd om samen te zitten met de coach en te luisteren naar hoe hij zijn kern wil samenstellen. 37 spelers, zelfs 34 of 32 vind ik te veel, dus er zullen zeker jongens zijn die hun kans zullen krijgen om naar een transfer uit te kijken."

   

  Ook WK-finalist Lovre Kalinic kan een van de vertrekkers zijn bij Gent. "Ik durf nog geen uitspraken doen over Kalinic, maar ik heb al met hem gesproken en daaruit bleek dat hij toch nog veel zin heeft om bij Gent te blijven. Ik schat de kansen op een verlengd verblijf fiftyfifty, of zelfs meer."

   

  Vrijdag staat er met Standard tegen AA Gent de openingsmatch van het nieuwe Belgische voetbalseizoen op het programma. "Het is een lastige verplaatsing, maar misschien is het niet zo erg dat we Standard op dit ogenblik treffen. Momenteel zijn ze nog zoekende, er is wat problematiek rond Carcela en nu ook Edmilson weg is, is het niet zo'n slecht moment. 

  Vadis Odjidja

  Vadis Odjidja debuteerde maandag tegen de Franse eersteklasser Straatsburg.